Thema's

bloei

gedroomd landschap

foto's in Prana

oogst

sporen

schilder zonder verf

reflecties

riet en ritme

droomsporen

Informatie


Na mijn afstuderen als psychologe (1977, cum laude) werkte ik als wetenschappelijk medewerker en als cursusleider. Van 1988 tot 1994 volgde ik cursussen fotografie bij Fotogram en vanaf 1995 individuele lessen bij Paul Struijk, imageLab in Amsterdam.

Sinds 1991 wordt mijn werk regelmatig geëxposeerd en verkocht, fraai afgedrukt en gepresenteerd (ingelijst of op canvas). Alle foto’s op deze site zijn te koop.

De afgelopen jaren heb ik een aantal fotoboeken en boekjes gemaakt in eigen beheer. Twee van die boeken liggen ter inzage in het CBK, Amsterdam-Oost.

Naast mijn vrije werk maak ik foto’s in opdracht. Van 2004 t/m 2014 zijn er ruim 200 foto's gepubliceerd in het tijdschrift PRANA* en van 2015 t/m 2016 in haar opvolger MANTRA.

Het werken in opdracht met andere kunstvormen o.m. dia’s bij een muziektheaterproductie, is elke keer een boeiende ervaring.

Vanaf 2000 geef ik cursussen creatieve fotografie. Het accent ligt op het ontwikkelen van een eigen visie of stijl. Ook individuele begeleiding, bijvoorbeeld bij het maken van een portfolio, behoort tot de mogelijkheden.
Klik hier voor meer informatie (PDF).

Mijn werk valt onder de Stichting Selene, stichting ter bevordering van autonome fotografie.

  * tijdschrift voor spiritualiteit en nieuwe wetenschapwebsite gemaakt door RitzDzign.nl
© Lia Meydam